Aplikasi SELANGKAH yang baharu & dinaik taraf

Cari semua dalam satu aplikasi Selangkah yang hebat

 

SELANGKAH kini boleh mengimbas poster QR MySejahtera

#SenangBuatSemua Imbas MySejahtera dengan Aplikasi Selangkah dan nikmati kelebihan dari kedua-dua platform jejak kenalan

Menutup jurang digital untuk perniagaan kecil: Urus niaga tanpa tunai, tanpa sentuhan

Selangkah BIZ adalah penyelesaian pembayaran tanpa tunai di mana pengguna dapat menerima pembayaran dari mana-mana penyedia e-dompet.


Melindungi masyarakat daripada Covid-19

Kerajaan Selangor bekerjasama dengan organisasi utama untuk melakukan penyaringan sasaran secara percuma di kawasan tumpuan Covid-19 di seluruh negeri. Pra-daftar sekarang untuk ikut serta dalam acara penyaringan yang akan datang ke kawasan anda.


Sokong inisiatif, ikrar janji

POIS mendorong majikan dari sektor perindustrian untuk melakukan tindakan tegas untuk mencegah penyebaran Covid-19 di kalangan pekerja mereka dan secara tidak langsung, di kalangan masyarakat

PERIHAL KAMI

Selangkah adalah alat komprehensif yang mempelopori pengesanan hubungan di Malaysia dan telah berkembang secara konsisten dengan tindak balas masyarakat terhadap wabak Covid-19.

Ia diperkenalkan pada Mei 2020 sebagai penyelesaian kerajaan Selangor dalam menguruskan penyebaran Covid-19 di negeri ini dengan menggunakan sains data dan Kecerdasan Buatan.

Sebagai pelopor sistem jejak kontak berasaskan kod QR di negara ini, Selangkah berjaya membantu kerajaan dalam mengawal dan mencegah penularan di Selangor dengan mengenal pasti mereka yang mungkin berisiko dijangkiti.

Pasukan di sebalik teknologi tersebut, Artificial Intelligence in Medical Epidemiology (AIME) Sdn Bhd, telah menyedari bahawa selain nyawa, mata pencarian mereka juga memerlukan penjimatan. Dengan bantuan Selangkah, peniaga dapat membuka semula perniagaan mereka dan beroperasi dengan selamat semasa wabak tersebut.

Dengan cepat mendapat momentum, AIME bercita-cita untuk melampaui jejak kontak untuk memberikan perkhidmatan yang lebih baik kepada orang-orang. Ia sentiasa berusaha untuk berkembang menjadi ekosistem penuh yang dibina untuk mengalahkan Covid-19 semuanya sambil meningkatkan kehidupan pengguna Selangkah.

Untuk melakukannya, AIME bergabung dengan SELGATE Corporations, anak syarikat milik penuh Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) untuk membentuk Selangkah Ventures Sdn Bhd (SVSB).

Dengan slogan “Senang Buat Semua” yang baru, SVSB melancarkan aplikasi mudah alih yang dilengkapi dengan ciri kesihatan dan komersial yang bertujuan untuk membantu pengguna menghadapi wabak tersebut.

Ini termasuk platform pendaftaran untuk pemeriksaan dan vaksinasi Covid-19, alat pemantauan jarak jauh untuk kuarantin di rumah, e-dompet untuk pengedaran kesejahteraan dan kemudahan pembayaran tanpa sentuhan untuk peniaga PKS.

Dengan lebih banyak rancangan pertumbuhan dalam perancangan, jenama Selangkah berusaha untuk memperkenalkan lebih banyak penyelesaian digital dan akhirnya membantu membina persekitaran yang lebih selamat untuk semua.

Pelancaran Aplikasi Selangkah

Saksikan pelancaran Aplikasi Selangkah bersama
YAB Dato ‘Seri Menteri Besar Selangor dan
Duta Besar Selangkah, Adibah Noor

Adakah anda baru dengan Selangkah?

Mari terokai galeri video kami untuk mengetahui lebih lanjut

Kenyataan Privasi

Dengan menggunakan SELangkah, anda bersetuju dengan polisi penyimpanan dan pengurusan data yang boleh dirujuk pada Kenyataan Privasi

Terma Penggunaan Umum

Dengan pendaftaran SELangkah sebagai Pemilik Premis, anda bersetuju dengan Terma Penggunaan Umum sebagai Pemilik Premis

PDPA Advisory

Dengan pendaftaran SELangkah sebagai Pemilik Premis, anda bersetuju dengan Advisory Perlindungan Data Peribadi (PDP)

Hubungi Kami

Untuk Sokongan Teknikal

Masa Beroperasi:
9 AM – 6 PM (Monday to Friday)
Sabtu, Ahad dan Cuti Umum Tak Beroperasi

Ikuti Kami